Οι διαφορές μεταξύ RGB καθώς και CMYK

RGB
Τόσο το RGB όσο και το CMYK αντιπροσωπεύουν συντομογραφίες δύο ειδών χρωμάτων. Η πρωταρχική διαφορά μεταξύ του RGB καθώς και του CMYK είναι ότι η πρώτη χρησιμοποιείται για την ψηφιακή εμφάνιση καθώς και το δεύτερο είναι αντιπροσωπευτικό για τον κόσμο των εκτυπώσεων.
Το RGB ή το κόκκινο οικολογικό μπλε-αντιπροσωπεύει ότι η περιοχή χρώματος που χρησιμοποιείται για οθόνες υπολογιστών, συστήματα βίντεο, τηλεόραση, κινητά τηλέφωνα κλπ. Το σύστημα χρώματος RGB αποτελείται από: 100%κόκκινο+100%πράσινο+100%μπλε = λευκό. Δεν υπάρχει χώρος για μαύρο.
Χαρακτηριστικά του RGB: – χρώματα προσθέτων. – ζωντανοί τόνοι. – 3 κανάλια: κόκκινο, πράσινο, μπλε. – Μικρότερα μεγέθη δεδομένων.
Κύκκ
Το σύστημα CMYK Color σημαίνει κυανό, ματζέντα, κίτρινο καθώς και K είναι για μαύρο. Με την ενσωμάτωση 100%κυανού+100%magenta+100%κίτρινο = ένα μαύρο που δεν είναι 100%καθαρό μαύρο, ωστόσο ένα σκούρο γκρι. Με την προσθήκη του k (μαύρου) στο σύστημα χρώματος, το αποτέλεσμα θα είναι ένα καλύτερο μαύρο, όπως και στην περίπτωση του RGB, όταν το αποτέλεσμα του συνδυασμού τριών χρωμάτων είναι 100% λευκό.
Χαρακτηριστικά του CMYK: – Αφαιριστικά χρώματα. – Μεγάλοι τόνοι. – Μόνο μέθοδος για μέσα εκτύπωσης – 4 κανάλια: κυανό, ματζέντα, κίτρινο, μαύρο.
Διαφορές
Έτσι, αν κάποιο άτομο ξεκινά ένα στυλ στο χρώμα καθώς και μέσα για να το κρατήσετε στον ψηφιακό κόσμο, είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία RGB, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε, το Photoshop, το Adobe Illustrator, το Corel Draw ή το Quark Express. Αλλά, αν η δουλειά σας είναι για σκοπούς εκτύπωσης, η καλύτερη μέθοδος είναι να την μετατρέψετε πρώτα στη λειτουργία CMYK, να ρίξετε μια ματιά στη μέθοδο που θα εμφανιστεί σε χαρτί. Εν πάση περιπτώσει, είναι αδύνατο να αποκτήσετε έναν καλύτερο αγώνα μεταξύ μιας εικόνας που βλέπετε σε μια οθόνη υπολογιστή (για παράδειγμα) καθώς και την ίδια ακριβώς εικόνα στην εκτύπωση. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη που μπορούν να επηρεάσουν τα χρώματα της εικόνας στο χαρτί: τη μέθοδο που γίνονται οι ρυθμίσεις της οθόνης, η ποιότητα του χαρτιού, ο λευκός βαθμός της, αν είναι λαμπερό ή επίπεδη. Ακόμη και αν είναι αδύνατο, μπορείτε να αποκτήσετε την πλησιέστερη αντιστοίχιση με την οθόνη όσο το δυνατόν αλλάζοντας/μετατρέποντας τη λειτουργία δεδομένων σε CMYK. Ακριβώς εδώ είναι δύο παραδείγματα για το Photoshop καθώς και για το Adobe Illustrator.
Adobe Photoshop
Εάν τα δεδομένα υπάρχουν ήδη επιλέξτε την συμμόρφωση με τις επιλογές μενού: Εικόνα> Λειτουργία> CMYK.

Κατά την εκκίνηση ενός νέου δεδομένων, επιλέξτε CMYK για τη λειτουργία πριν κάνετε κλικ στο OK.

Adobe Illustrator
Για τα υπάρχοντα δεδομένα, επιλέξτε Επεξεργασία> Επιλέξτε όλα καθώς και μετά το φίλτρο> Χρώματα> Μετατροπή σε CMYK.

Για ένα νέο αρχείο, επιλέξτε δεδομένα> νέα καθώς και επιλέξτε CMYK COLOR για τη λειτουργία χρώματος.

0/5 (0 κριτικές)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *